Veelgestelde vragen - Winterfair Gouda
23600
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23600,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik denk erover om de Winterfair te bezoeken. Wat kan ik verwachten?

Wat leuk dat je het plan hebt om de Winterfair te bezoeken! Je kunt gezellig shoppen bij de diverse kramen en lekker eten en elkaar ontmoeten op het foodplein. Er zijn diverse muzikale optredens en op kaarsjesavond is er een concert. Er is ruimte voor bezinning in het stiltecentrum en de gebedsruimte en een mogelijkheid om het kerstverhaal op een bijzondere wijze te beleven. Daarmee is de Winterfair meer dan een kerstmarkt.

 

Voor wie is de Winterfair?

De Winterfair is er voor iedereen die zin heeft in een dag vol gezelligheid, sfeer en gastvrijheid, maar ook voor wie op zoek is naar inspiratie of verdieping. Jong en oud, groot en klein, iedereen is welkom!

 

Waar en hoe vaak wordt de Winterfair gehouden?

De Winterfair vindt jaarlijks plaats in de historische Sint-Janskerk in Gouda op de vrijdag van Gouda bij Kaarslicht en de zaterdag erna, in december. Klik hier voor de locatiegegevens.

 

Door wie wordt de Winterfair georganiseerd?

De Winterfair wordt georganiseerd door verschillende thuisfrontcommissies van zendingswerkers, Stichting the Mission en de Stichting Goudse Sint-Jan in samenwerking met het Missionair Team van de Sint-Jansgemeente. Er werken meer dan 250 vrijwilligers mee aan dit mooie evenement.

 

Waarom wordt deze Winterfair gehouden?

We willen:

– de prachtige Sint-Janskerk, waar elke zondag meer dan 1000 mensen bij elkaar komen, openstellen voor zowel stadsgenoten als toeristen.

– bezoekers het kerstverhaal laten horen, zien en beleven. Het verhaal waarin de liefde van God voor alle mensen zichtbaar wordt, door de komst van Zijn Zoon Jezus Christus in deze wereld.

– een mooi geldbedrag ophalen voor de goede doelen (de uitgezonden missionair werkers en Stichting de Mission en Stichting Goudse Sint-Jan).

– deze goede doelen op een aansprekende manier bekend maken.

– door de inzet van vrijwilligers werken aan verbinding als gemeente.

 

Wat is de toegangsprijs?

Tijdens de Winterfair is de kerk gratis toegankelijk. Een mooie gelegenheid om de prachtige Sint-Jan van binnen te bewonderen en tegelijkertijd te genieten van de gastvrijheid.

 

Hoeveel kramen zijn er?

Er zijn zo’n 50 kramen van verschillende standhouders. Van sfeervolle (kerst)decoraties tot ambachtelijke streekproducten, van sieraden tot brocante. Speelgoed, boeken en kleding. Benieuwd naar welke standhouders aanwezig zijn? Klik hier.

 

Ik wil graag zelf met een kraam op de Winterfair staan. Kan dat?

De organisatie kijkt welke producten passen binnen de visie van de Winterfair, of er voldoende diversiteit is in het aanbod en of er ruimte is. Er zijn commerciële kramen en goede doelen kramen. Het aantal plekken voor standhouders is beperkt. 

 

Kan ik ook eten op de Winterfair?

Jazeker! Onze vrijwilligers ontvangen je graag op het foodplein: dé plek voor ontmoeting en gezelligheid. Met een verse kop koffie en heerlijk gebak genieten in een sfeervolle omgeving. Ook zijn er smaakvolle lunchgerechten en warme snacks verkrijgbaar. Er zijn ook vegetarische en vegan producten verkrijgbaar.

 

Waar kan ik parkeren?

Er zijn verschillende parkeergelegenheden op loopafstand, bijvoorbeeld parkeergarage Het Bolwerk of parkeerterrein Klein Amerika. Houdt er rekening mee dat het op de vrijdag van Gouda bij Kaarslicht extra druk is. Houd met name op de vrijdag rekening met drukte. Meer informatie over parkeren vindt u hier.

 

Is de Winterfair ook geschikt voor kinderen?

Ja, ook kinderen zijn van harte welkom tijdens de Winterfair! Ook voor hen is er van alles, zoals een speelgoedkraam en lekkernijen. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een speurtocht door de kerk en voor iedereen vanaf 12 jaar is er een escaperoom. Op zaterdag zijn er voorleesmomenten voor de allerkleinsten en een speciale kinderhoek met een creatief aanbod en er zijn diverse optredens. Kijk hier voor het actuele programma. 

 

Is de Winterfair toegankelijk met een rolstoel?

Ja, ook mensen met een rolstoel kunnen terecht op de Winterfair. Houd wel rekening met mogelijke drukte (met name op de vrijdagavond tijdens Gouda bij Kaarslicht), waardoor het soms lastiger kan zijn er met de rolstoel doorheen te komen. Er is ook een invalidentoilet aanwezig.

Tegenover Achter de Kerk 16 en Lage Gouwe 14 is een parkeerplaats voor een invalidenkaarthouder.

 

Mag ik huisdieren meenemen tijdens mijn bezoek?

Nee, alleen hulphonden zijn toegestaan.

 

Is er een toilet?

Ja, er zijn meerdere toiletten aanwezig, links en rechts van de toren. Voor het toiletgebruik vragen we een kleine vergoeding voor het goede doel.

 

Kan ik betalen met een pinpas?

Ja, op de meeste plekken kun je zowel contant als met een pinpas betalen.

 

Wat gebeurt er met de opbrengst?

De opbrengst van de Winterfair wordt verdeeld over diverse goede doelen. Met ‘goede doelen’ bedoelen we missionair werkers die uitgezonden zijn vanuit de PKN gemeente. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar Stichting The Mission en naar Stichting Goudse Sint-Jan. Benieuwd naar de mensen achter de goede doelen? Bekijk hier de filmpjes.

 

Kan ik sponsor worden van de Winterfair?

Jazeker, graag zelfs! Wil je het logo van je bedrijf terugzien op de website en tijdens de Winterfair? Stuur dan een mail naar: financienwinterfair@gmail.com