Goede doelen
22724
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22724,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

GOEDE DOELEN

Met de aankopen op de Winterfair steun je acht goede doelen: zes missionair werkers, één missionaire stichting en de stichting Goudse Sint-Jan. De missionair werkers zijn vanuit de Protestantse kerk in Gouda uitgezonden om van betekenis te zijn voor de hulpbehoevende en de kwetsbare medemens. De stands waarbij de opbrengst volledig naar de goede doelen gaat, herken je aan de flyer in de stand. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende goede doelen en daarnaast vind je filmpjes waarin de missie wordt uitgelegd.

“Helpen waar een helper nodig is”
STICHTING ZORGNET – ROEMENIË

Erica Hijkoop startte 25 jaar geleden met de opvang van straatmeisjes. Dit is doorontwikkeld in het project begeleid zelfstandig wonen. Inmiddels zijn er meer projecten opgezet:

  • Alinare Mica: een hospice met 20 plekken;
  • Acasa: een zorgcentrum waar 67 bejaarden wonen;
  • tafeltje-dekje: dagelijks ontvangen 30 mensen een warme maaltijd;
  • de kinderboerderij: van april tot oktober komen hier dorpsbewoners, gezinnen uit omliggende dorpen en scholen  voor een speciaal programma voor autistische kinderen.

Nadat het huurcontract van het hospice verliep is besloten om het pand aan te kopen. De opbrengst van de Winterfair zal hier een bijdrage aan leveren.

MEER INFO
“Well educated children are the future of Africa”
STICHTING THE MISSION – KENIA

Stichting the Mission bouwt een school in Tiwi in Kenia. Daar bieden we kinderen een plek voor goed onderwijs en ze krijgen elke dag een voedzame maaltijd. Zo willen we de cirkel van armoede doorbreken. Inmiddels gaan er meer dan 200 kinderen naar de school en heeft dit een bijzonder positieve uitwerking op de hele community in dat gebied.

De opbrengst van de Winterfair zal gebruikt worden voor de bouw van het 10e lokaal.

MEER INFO

“Een Bijbel in de taal van je hart”
FAMILIE DEN HARTOGH – PAPOEA  NIEUW GUINEA

Koen en Petra den Hartogh zijn met hun beide jongens Thijs en Chris, werkzaam voor Wycliffe in Papoea Nieuw Guinea. Beiden zijn betrokken bij het alfabetiseringswerk, het vertaalwerk en nu de laatste tijd ook bij het verbeteren van het onderwijs aan de basisscholen in Papoea Nieuw Guinea en de Pacific. Via Unicef en World Child wordt Koen ingezet om trainingen te geven in het bouwen en toepassen van apps in het onderwijs, zodat kinderen meer kansen krijgen en sneller in staat zijn het Engels van de scholen te volgen. Voor Wycliffe ligt hier de mogelijkheid het lezen van de Bijbel in de stamtaal en in het Engels te bevorderen.

MEER INFO
“Geloof, hoop en liefde voor Franse tieners”
HARRIËTTE SMIT – FRANKRIJK

Harriëtte Smit is namens de GZB uitgezonden naar Frankrijk. Hier werkt zij als adviseur voor het landelijk jeugdwerk van de UNEPREF (protestantse kerk in Frankrijk). Haar werk is gericht op de toerusting van jongerenwerkers, het opzetten van het jeugdwerk en het organiseren van o.a. jongerenweekenden. Hierbij is het Harriëtte’s missie is om de Christelijke Franse jongeren, die een hele kleine groep vormen, kennis en tools aan te reiken zodat ze hun geloof woorden kunnen geven.

MEER INFO

“Make Marijke’s mission possible”
MARIJKE – CAMBODJA

Marijke den Boer werkt als ergotherapeut voor Interserve in Cambodja.

Na fulltime taalstudie in Phnom Penh, vervolgt zij haar taalstudie zelfstandig voor een paar uur per week. Vanuit haar vak als ergotherapeut helpt zij mensen die door een beperking kwetsbaar zijn, hun levensomstandigheden te verbeteren. In haar nieuwe woonplaats focust Marijke zich nu met name op het bouwen van langdurige relaties met lokale mensen om hen te bemoedigen.

Haar hoop is dat deze hulp zich verder ontwikkelt en er meer lokale organisaties komen om in toekomst mee samen te werken.

“Hoop, liefde en perspectief voor de mensen in Schwerin-Lankow”
FAMILIE DE WIT – NOORDOOST DUITSLAND

Gerard en Janneke de Wit zijn samen met hun 3 kinderen namens de GZB uitgezonden naar Noordoost Duitsland. Gedreven door de liefde van Jezus hopen zij in Schwerin-Lankow, een achterstandswijk van Schwerin, van betekenis te zijn. Ze zoeken naar manieren om mensen samen te brengen, door bijv. samen koffie te drinken, een barbecue of spelletjes in het park te organiseren. Door hun leven te delen willen ze getuigen van een levende God en mensen kennis laten maken met Jezus. Zodat mensen Gods liefde ervaren en weer perspectief krijgen, iets wat nu vaak ontbreekt. Gerard en Janneke dromen van een nieuwe christelijke gemeenschap in deze wijk.

MEER INFO

“Vliegen voor hoop in hopeloze situaties”
Bert
Bert is in 2018 door MAF geselecteerd om als piloot uitgezonden te worden. Vanuit zijn passie voor luchtvaart en compassie voor hen die het minder hebben, is hij voor MAF aan de slag gegaan. Om zo mensen in nood te helpen.
Bert is eind 2021 uitgezonden naar Haïti. Haïti is een heel arm land, waar de nood hoog is. De politieke onrust in combinatie met onveilige wegen, zorgt ervoor dat de vraag om piloten hoog is.
MEER INFO
“Hart voor Sierra Leone”
Stichting Goudse Sint-Jan

Wanneer het zonlicht door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen valt, is direct duidelijk wat de Sint-Jan in Gouda zo bijzonder maakt. Nergens ter wereld is een kerk waarin zoveel zestiende-eeuws gebrandschilderd glas bewaard is gebleven. De ‘Goudse Glazen’ vormen het hoogtepunt in de Europese glasschilderkunst. Tijdens de museale openstelling worden jaarlijks 65.000 bezoekers ontvangen, komen meer dan 25.000 bezoekers naar de 70 concerten, terwijl iedere zondag 1.750 kerkgangers de twee diensten bijwonen.

De Sint-Jan is tijdens de Winterfair vrij toegankelijk! Een deel van de opbrengst van de kramen en het foodplein is bestemd voor de restauratiewerkzaamheden van de karakteristieke topgevels van de Sint-Jan.

MEER INFO