Goede doelen - Winterfair Gouda
19080
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19080,_masterslider,_msp_version_3.2.2,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.8,vc_responsive
 

Goede doelen

voor 2018
“Helpen waar een helper nodig is”
STICHTING ZORGNET ROEMENIË

Nadat het huurcontract van het pand, waarin Hospice Alinare Mica is gevestigd, is verlopen is nu besloten om het pand aan te kopen. Hospice Alinare Mica heeft continue een bezetting van twintig bedden. Hier worden (terminaal) zieke mensen verpleegd.

MEER INFO
“Bewogen met kinderen”
MARCO EN PAULINE IN CAMBODJA

Marco en Pauline Wagenaar wonen en werken in Cambodja: Zij hebben een kleuterschool opgezet waar ze een veilige plaats willen bieden aan kinderen. Zij zijn het meest kostbare en kwetsbare dat God ons gegeven heeft. Zij hebben een aantal jonge mensen opgeleid tot leerkrachten. Zij geloven in de kracht van relaties. Dit doen ze door hun leven te delen met de leerkrachten die God in hun leven heeft gebracht. De opbrengst van de Winterfair wordt gebruikt voor de school en hun onderhoud.

MEER INFO
“Well educated children are the future of Africa”
STICHTING THE MISSION

Stichting the Mission bouwt een school in Tiwi in Kenia om daar kinderen een plek te bieden voor goed onderwijs en de zorg voor elke dag een voedzame maaltijd om zo een bijdrage te leveren de cirkel van armoede te doorbreken. De opbrengst van de winterfair zal gebruikt worden voor de bouw van het 10e lokaal. Inmiddels gaan er meer dan 200 kinderen naar de school en heeft dit een bijzonder positieve uitwerking op de hele community in dat gebied.

MEER INFO
“Een Bijbel in de taal van je hart”
WYCLIFFE KOEN EN PETRA DEN HARTOG

Koen en Petra den Hartogh zijn met hun beide jongens Thijs en Chris, werkzaam in Papoea Nieuw Guinea. Beiden zijn betrokken bij het alfabetiseringswerk, het vertaalwerk en nu de laatste tijd ook bij het verbeteren van het onderwijs aan de basisscholen in Papoea Nieuw Guinea en de Pacific. Via Unisef en World Child wordt Koen ingezet om trainingen te geven in het bouwen en toepassen van apps in het onderwijs, zodat kinderen meer kansen krijgen en sneller in staat zijn het Engels van de scholen te volgen. Voor Wycliffe ligt hier de mogelijkheid het lezen van de Bijbel in de stamtaal en in het Engels te bevorderen.

MEER INFO
“Geloof, hoop en liefde voor franse tieners”
GZB – Harriëtte Smit

Harriette Smit is namens de GZB uitgezonden naar Frankrijk. Hier werkt zij als adviseur voor het landelijk jeugdwerk van de UNEPREF (protestantse kerk in Frankrijk). Haar werk is gericht op de toerusting van jongerenwerkers, het opzetten van het jeugdwerk, het organiseren van o.a. jongerenweekenden etc. waarbij het Harriëtte’s missie is om de Christelijke Franse jongeren, die een hele kleine groep vormen, kennis en tools aan te reiken zodat ze hun geloof woorden kunnen geven.

MEER INFO
“Make Marijke’s mission possible”
Interserve – Marijke den Boer

Marijke den Boer is verhuisd van Phnom Penh naar Siem Riep.

“Na fulltime taalstudie in Phnom Penh, vervolgt zij haar taalstudie zelfstandig voor een paar uur per week. In haar nieuwe woonplaats focust  zij zich nu met name op het bouwen van langdurige relaties met lokale mensen om te bemoedigen en te discipelen, zowel in de stad als op het platteland.  Vanuit haar vak als ergotherapeut helpt zij mensen die kwetsbaar zijn door een beperking, hun levensomstandigheden te verbeteren. Haar hoop is dat er deze hulp zich verder ontwikkelt en er meer lokale organisaties komen om in toekomst mee samen te werken”.

MEER INFO
“Liefde en hoop voor de kinderen in Schwerin”
Gerard en Janneke in Noordoost Duitsland

Gedreven door de liefde van Jezus hopen zij in Schwerin van betekenis te zijn, specifiek voor mensen en kinderen die onder de armoedegrens moeten leven. Het uitbouwen van een naschoolse opvang, waarbij kinderen kunnen rekenen op veiligheid, aandacht, coaching en een warme maaltijd is een van de initiatieven die zij hopen te gaan ondersteunen.

MEER INFO
“Piloot met Missie: vliegen voor hoop”
Bert Visscher

Bert Visscher, piloot in opleiding bij MATC (Mission Aviation Training Centre), heeft de passie zijn talenten in te zetten voor het ondersteunen van gemeenschappen in derde wereld landen. Luchtvaart biedt in deze gebieden een logistieke uitkomst voor het algemene welzijn van de bevolking. Dit algemene welzijn wordt concreet opgebouwd door het vervoeren van vaccins, noodzakelijke levensmiddelen en medisch transport. Grote delen van de bevolking leiden onder de slechte infrastructuur, waar piloot en vliegtuig uitkomst bieden.
Het doel van de stichting Piloot met Missie is mensen zoals Bert in staat te stellen de opleiding bij MATC mogelijk te maken.
De stichting moedigt Bert in zijn plannen aan, werft de benodigde fondsen en bereidt de uitzending voor.

MEER INFO
“Steun de restauratie van de Sint-Jan”
Stichting Goudse Sint-Jan

Wanneer het zonlicht door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen valt, is direct duidelijk wat de Sint-Jan in Gouda zo bijzonder maakt. Nergens ter wereld is een kerk waarin zoveel zestiende-eeuws gebrandschilderd glas bewaard is gebleven. De ‘Goudse Glazen’ vormen het hoogtepunt in de Europese glasschilderkunst. Tijdens de museale openstelling worden jaarlijks 65.000 bezoekers ontvangen, komen meer dan 25.000 bezoekers naar de 70 concerten, terwijl iedere zondag 1.750 kerkgangers de twee diensten bijwonen.

De Sint-Jan is tijdens de Winterfair vrij toegankelijk! Een deel van de opbrengst van de kramen en het foodplein is bestemd voor de restauratiewerkzaamheden van de karakteristieke topgevels van de Sint-Jan.

MEER INFO