Winterfair Gouda - De Goudse Sint-Jan in winterse sfeer
22569
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22569,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

OVER DE WINTERFAIR

Kerk in de Stad

Niet alleen tijdens de Winterfair zijn de deuren van de Sint-Jan geopend. Dagelijks komen er veel bezoekers naar deze historische kerk. De kerk is van maandag tot en met zaterdag een toeristische trekpleister en op zondag bezoeken meer dan duizend gemeenteleden de kerkdiensten van de Protestantse Kerk in Nederland. Elke zondag zijn er kerkdiensten om 10:00 uur en om 17:00 uur. Op Kerstavond is er een kerstnachtdienst. Ook bij deze kerkdiensten ben je van harte welkom.

 

Vrijwilligers

De Winterfair wordt georganiseerd door een team van 350 vrijwilligers. Zij zorgen voor de voorbereiding, leggen contact met de standhouders en dragen daarnaast zorg voor het programma, de gerechten voor het foodplein en zijn verantwoordelijk voor het opbouwen en opruimen van de Winterfair. Zij geloven dat Kerst gaat over de geboorte van Jezus waarin de liefde van God zichtbaar is. Door Zijn komst is er een hoopvolle toekomst voor de wereld. Hij motiveert ons om met gastvrijheid en met compassie om te zien naar de samenleving, dichtbij en ver weg. De vrijwilligers ontmoeten je graag in de kerk en staan open voor gesprek.

 

Stiltecentrum

Overal ter wereld zoeken mensen de rust en spiritualiteit in de kerk. Ook tijdens deze Winterfair is hier gelegenheid voor in het stiltecentrum. In dit stiltecentrum is het mogelijk om een kaarsje te branden voor degene die je liefhebt. Daarnaast is er een gebedsruimte, waar je zelf kunt bidden of voor je kunt laten bidden.

 

Goede doelen

Met aankopen op de Winterfair steun je verschillende goede doelen: meerdere missionair werkers, een missionaire stichting en de stichting Goudse Sint-Jan. De missionair werkers zijn vanuit de Sint-Jansgemeente uitgezonden om van betekenis te zijn voor de hulpbehoevende en kwetsbare medemens en om hiermee de boodschap van Gods liefde handen en voeten te geven. Lees hier meer over de goede doelen.

par_bezoek-001
shutterstock_330347750
Sint-Jan